Οι U2 ανακοινώνουν τη νέα δισκογραφική δουλειά «Songs of Experience»

Η τριετής αναμονή του κοινού τελειώνει. Οι U2 κάνουν πράξη το «Songs of Experience», το δίσκο – κεφάλαιο που συμπληρώνει το «Songs of Innocence».

Οι U2 ανακοίνωσαν ότι το 14ο άλμπουμ τους, το «Songs of Experience», έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου μέσω της Island Records / Universal Music.

Το «Songs of Experience» περιλαμβάνει 13 νέα τραγούδια και τόσο η στάνταρ όσο και η deluxe έκδοση θα είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή μορφή, σε CD καθώς και σε ένα διπλό σετ βινυλίου.

Τη φωτογράφιση για το εξώφυλλο του άλμπουμ πραγματοποίησε ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της μπάντας, ο Ολλανδός φωτογράφος και σκηνοθέτης Anton Corbijn και απεικονίζει το γιο του Bono, Eli Hewson και την κόρη του The Edge, Sian Evans.

Το νέο single «Get Out Of Your Own Way» είναι ο δεύτερος προάγγελος του δίσκου και στο outro συμμετέχει ο Kendrick Lamar. Το τραγούδι διαδέχεται το τελευταίο single, «You’re The Best Thing About Me» και το «The Blackout», το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο με ένα βίντεο της ζωντανής εκτέλεσής του.

Η «Live Nation» γνωστοποίησε επίσης την πρώτη παρτίδα ημερομηνιών της περιοδείας των U2 στη Βόρεια Αμερική για την υποστήριξη του επερχόμενου άλμπουμ. Η περιοδεία του «eXperience + iNNOCENCE» πρόκειται να ξεκινήσει στις 2 Μαΐου, ενώ περισσότεροι σταθμοί θα έρθουν στην επιφάνεια το 2018.

Το «Songs of Experience» ηχογραφήθηκε στο Δουβλίνα, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες και ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος, με θεματικό άξονα επηρεασμένο από τις συμβουλές που δόθηκαν στον Bono από τον Ιρλανδό ποιητή, μυθιστοριογράφο και Ομότιμο Καθηγητή στο «Trinity College» του Δουβλίνου, Brendan Kennelly: «…γράψε σαν να είσαι νεκρός.»

Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή τραγουδιών με τη μορφή προσωπικών επιστολών σε μέρη και ανθρώπους που είναι σημαντικοί για τον τραγουδιστή: Οικογένεια, φίλοι, θαυμαστές, όπως και ο ίδιος ο εαυτός του.

Το «Songs of Experience» συμπληρώνει την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά των U2, «Songs of Innocence» του 2014. Οι δύο τίτλοι αντλούν έμπνευση από τη συλλογή ποιημάτων «Songs of Innocence and of Experience» του William Blake, Άγγλος μυστικιστής και ποιητής του 18ου αιώνα.

Την παραγωγή φρόντισαν ο Jacknife Lee και ο Ryan Tedder των OneRepublic, μαζί με τον Steve Lillywhite, τον Andy Barlow και τον Jolyon Thomas.

Πηγή: hit-channel.com

SHARE:
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com