Ο επόμενος δίσκος του Ed Sheeran δε θα είναι pop

Μία μεγάλη στροφή θα επιχειρήσει ο Ed Sheeran, προκειμένου να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της πορείας του στη μουσική.

Ο Ed Sheeran αποκάλυψε τις προθέσεις του για τον επόμενο ολοκληρωμένο δίσκο του, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κυκλοφορία του «÷» (Divide), που βραβεύθηκε πρόσφατα με ένα Grammy.

Μιλώντας στο podcast του συναδέλφου του George Ezra, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός παραδέχθηκε ότι το καινούριο άλμπουμ του δε θα κινηθεί στον pop ήχο που ήταν μέχρι τώρα η συνταγή της επιτυχίας.

Ο 27χρονος επιθυμεί να «ελέγξει την πτώση του» για να μη γίνει τόσο μεγάλος που θα πρέπει κάθε φορά να ανταγωνίζεται την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά του. Αυτή τη φορά θέλει να κυκλοφορήσει κάτι πιο προσωπικό, ακόμα και εάν δεν πουλήσει τόσους πολλούς δίσκους.

Νιώθω σαν να είναι επικίνδυνο να έχεις μία καριέρα που γίνεται μεγαλύτερη, μεγαλύτερη και μεγαλύτερη, επειδή σε κάποιο σημείο πρόκειται να πέσει», σχολιάζει ο Ed Sheeran και υπογραμμίζει ότι «ο επόμενος δίσκος που κάνω δεν είναι ένα pop άλμπουμ».

«Ο λόγος που δεν είναι pop άλμπουμ είναι ότι κόσμος σε περιμένει να έρθεις και για το επόμενο άλμπουμ λένε ότι “πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το «Shape Of You» και πρέπει να πουλήσει παραπάνω”, αλλά αν το ελέγξω και πω “εδώ είναι ένας lo-fi δίσκος που αγαπάω πραγματικά”, οι θαυμαστές μου θα πουν “Yay!” και ο pop κόσμος θα πει “ω καλά, ίσως ο επόμενος”», περιγράφει.

«Εάν το επόμενο άλμπουμ κάνει δύο ή ένα εκατομμύριο ή 500.000 (πωλήσεις) δεν είναι αποτυχία, επειδή θα έχω κάνει ένα άλμπουμ όπου δε θα προσπαθώ να πάω εκεί, οπότε δεν είναι αποτυχία. Κανείς δε θα πει, “αυτό είναι αποτυχία”. Όλοι θα πουν “αυτό είναι ό,τι θέλει να κάνει”», συνεχίζει.

Η δισκογραφική εταιρεία του το «μισεί» αυτό, όπως αναφέρει ο Ed Sheeran. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, θέλουν από εκείνον να επαναλάβει τη δημιουργία ενός μεγάλου pop δίσκου, όμως επιμένει να θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο.

Ο Ed Sheeran εξέφρασε την επιθυμία του να μιμηθεί τους Coldplay, όταν κυκλοφόρησαν το «Ghost Stories» στο ζενίθ της επιτυχίας τους. «Σε όλη την καριέρα μου έχω μελετήσει τους Coldplay και είναι ιδιοφυΐες. Το έκαναν με το “Ghost Stories”. Το “Ghost Stories” ήταν η καλλιτεχνική τους στιγμή.»

Πηγή: hit-channel.com

SHARE:

Σχετικά

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com