Το 1995 οι Paradise Lost κυκλοφόρησαν το αριστούργημά τους “Draconian Times”, ένα album που τους καθόρισε δημιουργικά και τους έκανε μία από τις καλύτερες metal μπάντες.

Το 1995 οι Paradise Lost κυκλοφόρησαν το αριστούργημά τους “Draconian Times”, ένα album που τους καθόρισε δημιουργικά και τους έκανε μία από τις καλύτερες metal μπάντες που έχουν προέλθει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με αφορμή την 25η επέτειο του δίσκου το “Draconian Times” επανακυκλοφορεί στις 4 Δεκεμβρίου μέσω της Panik Records και της Sony Music.

Δουλεύοντας με τον Simon Efemy (Napalm Death, The Wildhearts, Obituary) οι Paradise Lost ηχογράφησαν το albumστο Surrey Studio στο Ridge Farm καθώς και στην gothic έπαυλη στο Bedfordshire, Great Linfield Manor. To “DraconianTimes” έγινε η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία των Paradise Lost είναι πολλοί αυτοί που την θεωρούν και την πιο καθοριστική για την καριέρα τους.

Ο κιθαρίστας Aaron Aedy σχολίασε:
“Η εποχή του “The Draconian Times” ήταν 2 απίστευτα χρόνια, το ’95 και το ’96, που είχαμε την ευκαιρία να πάμε περιοδεία στην Νότια Αμερική και στην Ιαπωνία για πρώτη φορά και να παίξουμε με ονόματα όπως ο Ozzy και οι Sex Pistols. Όλο αυτό κατέληξε σε μία τελευταία συναυλία που κάθε νεαρός metal fan των 80’s και των 90’s θα ήθελε να πάει, πόσο μάλλον να παίξει. Ήταν το τελευταίο θρυλικό Donington Monsters of Rock. Την εποχή του ‘Draconian Times’ όλα μας τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. 25 χρόνια μετά, είμαστε ακόμα πολύ υπερήφανοι και ευγνώμων από όλη αυτή την εμπειρία, οπότε χαιρόμαστε πολύ για την επανακυκλοφορία του δίσκου κυρίως σε βινύλιο καθώς έχει να υπάρξει σε αυτή την μορφή πάρα πολύ καιρό”.

O Nick Ruskell του Kerrang, που έγραψε και τα liner notes για την επανακυκλοφορία περιγράφει το “Draconian Times” ως “μία συλλογή τραγουδιών που μπορεί να ήταν απίστευτα heavy αλλά με μία cool gothic λεπτή επικάλυψη. Είχαν δημιουργηθεί και γραφτεί για να ακούγονται ως ο καλύτερος metal ήχος που είχε να προσφέρει η σκηνή που προερχόντουσαν αλλά ηχητικά τόσο τεράστια σαν να ήταν οι U2. Αυτός ο δίσκος έσπρωξε τους Paradise Lost πάνω από αυτή την γραμμή που διαχωρίζει τις πολύ καλές underground μπάντες με τα εξαιρετικά mainstream metal συγκροτήματα”.

Διαθέσιμο σε CD, βινύλιο και στις ψηφιακές πλατφόρμες στις 4 Δεκεμβρίου!

SHARE:
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com